O nama

Izdavačka kuća DATA STATUS osnovana je 1995. godine.  Počeli smo kao uvoznik knjiga i časopisa po porudžbini, a ubrzo zatim, delatnost smo proširili na oblast izdavaštva stručne literature. Danas smo jedan od vodećih regionalnih izdavača akademske i stručne literature u oblastima medicine, farmacije, stomatologije, sporta, ekonomije, menadžmenta i učenja stranih jezika.  U našem bogatom portfoliju nalazi se više od 300 naslova najpoznatijih svetskih izdavača i autora koje smo preveli na srpski jezik, kao i eminentnih domaćih stručnjaka. Naš izdavački portfolio do danas smo obogatili brojnim udžbenicima za osnovnu i srednje škole koji su akreditovani od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Edicije

Edicija Strani jezici i udžbenici obuhvata izdanja namenjena učenju stranih jezika, uključujući i akreditovane udžbenike za strane jezike za osnovne i srednje škole, kao i akreditovane udžbenike za različite predmete osnovne škole, srednje ekonomske i medicinske škole u izdanju DATA STATUSA.

 

Edicija Stručna literatura obuhvata prevedene naslove i knjige domaćih autora iz oblasti medicine, farmacije, stomatologije, veterine, ekonomije, menadžmenta i ostalih stručnih oblasti iz izdavačkog portfolija DATA STATUSA.

 

Ediciju Sport, fitness i zdrav život čine stručne i popularne knjige iz oblasti sporta, fizičkog vaspitanja i zdravog života namenjene profesionalcima u ovoj oblasti, kao i svima koji teže ka uspostavljanju dobre fizičke forme i zdravih životnih navika.
 

Edicija Dečje knjige obuhvata interaktivne i animirane knjige obrazovnog i zabavnog sadržaja iz najrazličitijih oblasti - od umetnosti i prirodnih nauka do maštovitih aktivnosti kroz koje najmlađi usvajaju prva znanja i razvijaju finu motoriku.

Partneri

DATA STATUS  razvija i neguje saradnju sa najvećim svetskim izdavačkim kućama u različitim oblastima. Naši dugogodišnji partneri su MM Publications, McGraw-Hill, Elsevier, Cambridge University Press, Oxford University Press, Harvard Business School Press, John Wiley and Sons, CLE International, Cornelsen, Human Kinetics, Vigot, Gopal, Moseley Road, Ulysses Press, Pinguin Group i mnogi drugi.

 

Posebno smo ponosni na partnerstvo i saradnju sa našim univerzitetskim profesorima, eminentnim stručnjacima i nastavnicima osnovnih i srednjih škola, čiji autorski rad, recenzije, sugestije i iskustva kontinuirano doprinose kvalitetu udžbenika u izdanju DATA STATUSA.